James Worthy
James Worthy Columnisten 19 feb 2016 / 07:39 uur

In palmen

Ik zit naast het zwembad op Temptation Island. Mijn vrouw en ik hadden wel zin in een gratis vakantie, dus we schreven onszelf in voor de ultieme relatietest van RTL5. Ook mijn uitgever vond het een voortreffelijk idee, daar ik volgens hem al tijden niet zichtbaar genoeg zou zijn geweest. “James, je bent een parel die terug de oester in is gekropen. Ik begrijp het niet. Je bent een parel met glansvrees. Nico Dijkshoorn komt op tv, Özcan Akyol komt op tv, Herman Brusselmans komt op tv en jij bent onzichtbaar. Het Monster van Loch Ness van de literaire wereld, dat ben jij. Je bestaat, maar niemand ziet je en zodoende gaat het volk toch aan je bestaan twijfelen. Begrijp je?”

Ik zit naast het zwembad met een boek. In de verte hoor ik de tien vrijgezelle vrouwen die mij moeten verleiden fluisteren. Kiki, die lekker gek en zeer geïnteresseerd in de spirituele wereld is, heeft het over mijn postuur en dat ik dus overduidelijk niet een sportschooltype ben. Chiara, die niet op haar mondje is gevallen, benadert mijn ligstoel. Ze heeft een bloem in haar haar. Ik begrijp dat nooit. Maar ja, misschien was haar shampoo op of zo. Shari, die elk weekend de dansvloer onveilig maakt, komt naast haar staan. Shari legt haar borsten recht en vraagt aan mij waarom ik een coltrui draag in het bloedhete Thailand. Ik leg haar uit dat ik hele mooie tepels heb en dat ik niet bekend wil staan als die ene schrijver van tv, die ene met die hele mooie tepels. Veronique, die dol is op yoga en reizen, staat op de dansvloer; ze danst als een hevig geconstipeerde flamingo. Rosanne, die creatief en gedreven is, is bezig aan haar dertiende banaan van vandaag. Ze kijkt mij strak aan terwijl ze de banaan eet. Ze kauwt nauwelijks. Tien jaar geleden had ik dit opwindend gevonden, maar ik zie eigenlijk alleen maar haar torenhoge studieschuld.

Mijn vrouw zit op het andere eiland. Ook zij leest een boek. Iets van Murakami. Een barman uit Spijkenisse probeert haar te versieren. Hij loopt als een krolse Jody Bernal om haar heen en zingt carnavalsliedjes, maar zijn extreem goed doordachte verleidingstechniek slaat op de een of andere manier niet aan.

De roodharige Jill, die van aanpakken weet, komt op mijn schoot zitten. Ze schrikt op. Ik haal de deodorantroller uit mijn zak. Ze kijkt teleurgesteld. “Wat is voor jou de grootste verleiding op dit eiland? Waar moet je echt tegen vechten?” vraagt ze.

“Waar ik echt tegen moet vechten op dit eiland? Mijn moordneigingen en mijn kersverse homofiele gevoelens. Serieus, schat. Jullie halen echt alles uit de kast, inclusief de mannen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
In palmen
Sluiten