Gerard Ekdom
Gerard Ekdom Columnisten 9 feb 2016 / 07:12 uur

Ekdom vanuit Nashville (2): Op de plek van Elvis

Radio-dj Gerard Ekdom zoekt deze week in Nashville (VS) voor Radio 2 en BNN-VARA naar de oorsprong van de muziek. Ook in Metro doet hij tot en met vrijdag verslag. Deel 2, de eerste ervaringen.

Mensen, wát een stad is Nashville. Meteen bij aankomst word je overspoeld door muziek. Mijn eerste dag in Music City begon op een zonnige zondagmiddag op Music Row. Een legendarische straat middenin een woonwijk in Nashville, alwaar wereldgeschiedenis werd geschreven. Sinds 1956 staat daar een bescheiden gebouwtje van RCA Records, genaamd Studio B. Hier nam Elvis Presley 262 liedjes op! Maar ook Jim Reeves, The Everly Brothers, Roy Orbison, Dolly Parton en ga zo maar even door.

Love Me Tender

Het pand zit vól met verhalen, muziek, geschiedenis. Je voelt het gewoon als je daar bent. Ik stond letterlijk op de plek waar Elvis (in het donker) Love Me Tender inzong. Zijn favoriete piano stond in de hoek. Het hele pand rook naar oude bandrecorders en fungeert overigens nog steeds als opnamestudio. Belachelijk tof om daar te mogen zijn.

Edkom vanuit Nashville
Gerard Ekdom met The Common Linnets.

Amper zeshonderd meter verderop deed ik vervolgens de eerste Ekdom In De Ochtend vanuit Nashville. En dat was bijzonder. Niet alleen vanwege de locatie, maar ook vanwege het tijdstip: een ochtendshow doen tussen 23.00 en 2.00 uur lokale tijd. Gelukkig hadden we een topshow me The Common Linnets die optraden. Ilse DeLange komt al jaren in Nashville en de band speelde naast hun eigen nieuwe single ook een prachtige Hank Williamscover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ekdom vanuit Nashville (2): Op de plek van Elvis
Sluiten