Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 16 nov 2015 / 06:00 uur

Mediacolumn: Sorry Ellie

‘Ze kunnen wel weer met onbekende Nederlanders gaan werken, ik ken bijna niemand’, zei mijn collega toen ik donderdag terugkwam van de onthulling van de Wie is de Mol 2016-kandidaten op de Dam. Ook op Facebook zag ik even later reacties als ‘De BN’ers zijn zeker op?’ tot ‘Wie zijn al die mensen?’.

Nu zijn dit soort reacties bij Wie is de Mol niet vreemd. Ook ik vroeg mij donderdag bij een aantal kandidaten af wie het waren toen ik ze zag. Ik bedoel, Taeke Taekema’s naam is me wel bekend, maar hoe de beste man er – in dagelijkse klof – uitziet, weet ik als niet-hockeyer niet. Ook bij harpist Remy van Kesteren ging er geen belletje rinkelen. Nog steeds niet, trouwens. En ja, toen politiewoordvoerder Ellie Lust verscheen, dacht ik eerst dat het de opgestapte staatssecretaris Wilma Mansveld was.

Anders dan mijn collega en sommige lezers op Facebook, vind ik het wel verfrissend, van die NBIBN’ers (Niet Bij Iedereen Bekende Nederlanders). Je leert op deze manier nog eens iemand of iets kennen. Zo ben ik al een paar keer bij een show van cabaretier Soundos El Ahmadi geweest, nadat ik me in 2011 wekelijks bescheurde om haar avonturen in WIDM, en heb ik er nog steeds geen spijt van dat ik speciaal voor Tim Kamps (2012) de door hem bedachte en serie Missie Aarde ben gaan kijken. Binnenkort ga ik het nieuwe boek van Margriet van de Linden kopen, omdat ik haar vorig jaar zo’n geweldige mol vond.

Natuurlijk, ik weet heus wel dat het aan de man brengen van hun waar een van de redenen is om mee te doen aan WIDM. Maar ach, ze hebben er hard voor gestreden. Harder dan bij bijvoorbeeld DWDD aan tafel zitten om puur iets aan te prijzen, toch?

Komend jaar ga ik dus misschien wel opgetogen naar een harpconcert van Remy van Kesteren. En verdiep ik mij dankzij de sympathieke biechtverhalen van Taeke Taekema in de hockeysport. Wat dat betreft hoop ik dat Ellie Lust zich een beetje vermaakt heeft tijdens de opnames op de Dominicaanse Republiek. Want hoe leuk ze ook zal blijken, ik ga er echt niet extra voor naar de politieberichten kijken. Sorry Ellie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mediacolumn: Sorry Ellie
Sluiten