Constance van Amstel
Constance van Amstel Columnisten 11 okt 2015 / 13:00 uur

Dankwoord

Het is dé week der weken. Voor mensen uit televisieland dan, he. Voor de gewone sterveling is het gewoon weer een week vol wekkers die te vroeg afgaan, treinen die niet op tijd rijden, bazen die onredelijke dingen eisen, ondankbare kinderen die niks lusten en Ziggostoringen tijdens een vrijgehouden Netflixavondje.

Kapper laten komen

Hoe anders is dat voor de tv-sterren van Nederland? Zij zijn deze week maar met één ding bezig en dat is het Televizier-Ring Gala. Donderdag is het zover en dat betekent dat de Linda de Mollen van deze wereld er maar druk mee zijn. Zo moeten ze de kapper nog laten komen, een jurk laten uitzoeken, de tanden laten bleken en vervoer naar Amsterdam laten regelen. Genomineerden hebben er nog een extra taakje bij, namelijk het laten schrijven van een dankwoord. Voor het geval dat.

Wij van de pers hebben het in deze week dus extra druk. Want behalve alle trammelant zoals beschreven in de eerste alinea van dit schrijven, kampen wij ook met de stress uit de tweede. Want ja, ook voor ons geld de dresscode ‘gala’. En dan moeten wij het nog allemaal zelf doen ook. Dat we voorafgaand aan het feest niet op, maar slechts náást de rode loper staan en gedurende het feestje niet ín de zaal zitten, maar het geheel via schermen in een zaaltje bovenin Carré volgen, doet daar niet aan af. Het is zelfs zo dat als wij van de pers niet gepast gekleed gaan, ons de toegang tot het evenement kan worden geweigerd.

Voorspoed

Om dit alles in goede banen te leiden, hoop ik dan ook op een voorspoedige week. Eentje waarin de wekker op een Christelijke tijd afgaat, de trein op tijd rijdt, mijn baas niks moeilijks van me vraagt, ik nog steeds geen ondankbare kinderen heb die niks lusten, Ziggo het gewoon doet (voor de broodnodige research), mijn kapper niet vol zit, mijn jurk niet nog naar de stomerij hoeft, mijn tanden niet uit m’n mond vallen en dat de OV-fietsen op Amsterdam Amstel donderdag niet op zijn.

Als dat allemaal lukt, schrijf ik daar met liefde ook nog een dankwoord voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dankwoord
Sluiten