Hadjar Benmiloud
Hadjar Benmiloud Columnisten 1 jun 2015 / 05:25 uur

Mijn boddiebod

De Dadbod is er! Hij heeft eigenlijk alleen wat vet en willekeurige plukjes lichaamshaar. Men neme deze ingrediënten, smijt ze door elkaar zoals Jamie Olivier z’n eten, en hij voldoet aan het nieuwste mannelijke schoonheidsideaal. Na metromode en hipsterbaarden hebben mannen dat tegenwoordig namelijk ook: een schoonheidsideaal.

Tot voor kort was het decoreren van de wereld met onze lichamen een zware vrouwelijke last. Jezelf als object behandelen lijkt makkelijker dan het is. Denk maar aan dat onvermijdelijke gevoel wanneer je gloednieuwe telefoon voor het eerst valt: één deukje en bam, meteen waardeloos in vergelijking met de altijd nieuwere en betere concurrentie. Vandaar onze eindeloze behoefte aan tijdschriften, reclames en vriendinnen die uitleggen hoe we zoveel mogelijk tijd aan zorgen voor én over de ‘boddie’ moeten besteden, en ook vooral welke we precies moeten willen.

Het basisexamen voor elke vrouw, bekend als de sexy boddie, is topsport. Elke dag scrubben voor een zachte boddie, groene smoothies voor een slanke boddie, en nu ook nog 250 squats voor een fitte harde boddie en wat strategisch geplaatste implantaten of gefrituurde kip voor de (zéér plaatselijk) ‘volle’ booty/boddie… als je ergens zeker van kunt zijn, is dat het vrouwelijke schoonheidsideaal altijd sneller evolueert dan wij.

Maar bij perfecte verhoudingen van hardheid, zachtheid, slankheid en volheid heb je in de zomer heel misschien een ‘beachboddie’; toestemming om je als vrouw zonder al teveel (zelf)hatelijke opmerkingen zonder boerka op het strand te begeven. Pogingen tot verkrachting zijn dan weer, afhankelijk van aan wie je het vraagt, een compliment en/of iets wat je zelf hebt uitgelokt.

Deze jaarlijkse cirkel van zelfhaat bereidt ons voor op de ultieme test: de milf, ook wel de mommyboddie. Dat is een lichaam dat er na het daadwerkelijke baren zo snel mogelijk uitziet alsof het nooit heeft gebaard en dat ook nooit zou kunnen.

Nee, dan die briljante mannenuitvinding: de …bod. Als je niet geboren bent met een beachbod heb je een dadbod, en daarmee basta. En: hoe ouder hoe sexier. Jullie mannen hebben het weer mooi bekeken. Daar kunnen wij wel wat van leren.

Daarom probeer ik nu de Boddiebod. Het is afwisselend hard, zacht, vol en slank afhankelijk van… ik heb geen idee en eigenlijk betere dingen te doen. Mijn boddiebod heeft littekens, tijgerstrepen en misschien twee kleine teennagels waar ik nooit nagellak op krijg zonder ze per ongeluk aan elkaar te plakken. Maar de boddiebod is multifunctioneel en uitstekend geschikt als yogi boddie, sexy boddie, beach boddie en vast ook mommy boddie. Net als het sterkere geslacht aanbid ik mijn bod nu onvoorwaardelijk, en dat bevalt prima. En wat ik toch eens naar Cosmo moet sturen: nooit eerder trok mijn boddie meer aanbidders en potentiële aanranders als nu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mijn boddiebod
Sluiten