James Worthy
James Worthy Columnisten 6 mrt 2015 / 06:35 uur

Zak

In 2011 ging ik voor het eerst naar het Boekenbal. In mijn eigen begrafenispak. Twee weken eerder voelde ik namelijk een knobbeltje op mijn linker testikel. Het was geen groot knobbeltje, maar het was een knobbeltje en voor knobbeltjes moet een mens bang zijn, ondanks het feit dat het best een schattig woord is. Knobbeltje. Het klinkt als de clitoris van een pasgeboren pandabeer. Het klinkt als iets wat je in het bos vindt, iets wat je in een luciferdoosje stopt en trots aan al je vriendjes laat zien.

“Kijk wat ik heb gevonden in het bos.”

“Jeetje, wat is dat dingetje zacht. Wat is het?”

“Ik weet niet, volgens mij is het een oorlel van God.”

“Wat het ook is, James, dit is het mooiste knobbeltje ooit.”

Elke ochtend, tijdens, na en voor het douchen, sloot ik mijn ogen en voelde ik aan het knobbeltje. Het was een soort braille en ik wist zeker dat mijn vingers het woord ‘dood’ voelden. Dus ik had een pak nodig. Het is namelijk de grootste angst van een man om in een lelijk pak in zijn kist te liggen. Nee, dat is niet waar. De grootste angst van een man is dat iedereen naar zijn piemel gaat kijken als hij dood is. Dat familie en vrienden een kringetje om de kist maken en dat ze een uur lang je penis gaan analyseren, en dat ze uiteindelijk tot de conclusie komen dat je een schattige piemel had. Een man is niet bang voor de dood, een man is bang voor de rouwende piemelkijkers die de dood met zich meebrengt.

Drie dagen na mijn eerste Boekenbal ging ik pas naar de dokter. Voordat de huisarts aan mijn ballen voelde, trok ze plastic handschoentjes aan, wat ik erg onaardig vond aangezien ik zojuist had gedoucht.

“Ga ik dood, dokter?”

“Je hebt alleen maar een ontstoken teelbal.”

“Daar ben ik heel blij om, maar toch ook weer niet. Als je teelbalkanker hebt, hebben mensen medelijden met je, maar als je een ontstoken teelbal hebt, denken mensen dat je vies bent. Dat je met je scrotum in de glasbak bent gaan hangen of zo.”

Vandaag zou ik naar mijn vijfde Boekenbal gaan, maar ik ben niet uitgenodigd. Dus ik zit vanavond op de bank, in mijn eigen begrafenispak, een uur lang naar de schattige piemel van mijn overleden carrière te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zak
Sluiten