Donald Trump blijft schelden en is ongekend populair

29 juli 2015 om 16:46 door Rens Oving
Donald Trump blijft schelden en is ongekend populair
Foto: AFP

Hij heeft raar haar, zegt heel vreemde dingen en ging meerdere keren failliet. Toch blijkt Donald Trump de populairste kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

Sinds de Amerikaanse miljardair zijn kandidatuur een maand geleden aankondigde, heeft hij aan een stuk door wild om zich heen geslagen. Alles en iedereen, van Democraten tot medekandidaten en Mexicanen, krijgt ervan langs.

Lees ook: Oeps! Donald Trump zet SS-soldaten in campagneposter

Tegen alle verwachtingen in is de excentrieke rijkaard ondertussen dus mateloos populair. De Republikeinse kiezers lijken zijn grove taal en onafhankelijke houding bijzonder goed te waarderen. In de staten waar het eerst gestemd wordt, New Hampshire en Iowa, staat Trump op de eerste en tweede plek.

twitter: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/626125709606580224

Wat zijn de grofste scheldpartijen van Trump tot nu toe?

1 Mexicanen

Trump trapte zijn campagne af met het beledigen van Mexicaanse immigranten. „De Mexicanen sturen niet hun beste mensen de grens over. Ze sturen mensen met problemen en die problemen nemen ze mee over de grens. Ze brengen drugs, ze brengen misdaad, het zijn verkrachters. En sommigen, neem ik aan, zijn goede mensen.”

youtube: 0lZE9Y84L-U

 

2 John McCain

youtube: PlCIzW-i28E

Senator John McCain werd tijdens de Vietnamoorlog uit de lucht geschoten en bracht meer dan vijf jaar als krijgsgevangene door. Volgens Trump maakt hem dat geen oorlogsheld. „Hij is een oorlogsheld omdat hij werd gepakt. Ik hou van de mensen die niet gevangen zijn genomen.”

3 Jeb Bush

Jeb Bush, die ook president van de Verenigde Staten wil worden, is getrouwd met een Mexicaanse. „Hij moet wel van de Mexicaanse illegalen houden vanwege zijn vrouw”, tweette Trump daarom. Die tweet werd later verwijderd, maar de ophef was er niet minder om.

4 Lindsey Graham

youtube: u1sku13JYlo

„Het kan me niet schelen of hij meedoet”, zei Trump over medekandidaat Lindsey Graham. „Blijf in de race, maar stop met je te gedragen als een eikel.” Kort daarna hield hij een papier omhoog met het telefoonnummer van Graham.
Graham hield het vervolgens netjes en verstuurde alleen een tweet.

twitter: https://twitter.com/LindseyGrahamSC/status/623568746997784576

 

5 Rick Perry

Ook medekandidaat Rick Perry kreeg ervan langs. „Hij zet een bril op zodat de mensen denken dat hij slim is. En het werkt gewoon niet, weet je, mensen kunnen door die brillenglazen heen kijken.”

6 Hillary Clinton

„Als Hillary Clinton haar man niet eens kan bevredigen, hoe gaat ze Amerika dan tevreden houden?”, retweette Trump met zijn officiële account. Na boze reacties werd de tweet offline gehaald. Een medewerker kreeg de schuld in de schoenen geschoven.

De originele tweet staat nog wel online.

twitter: https://twitter.com/mplefty67/status/588843355179646976

 

Nog niet beledigd?

Beledigd dat Trump nog niet naar jou heeft uitgehaald? Laat je dan uitschelden in deze Donald Trump Insult Generator.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!