Man verbreekt religieuze regels om kind te redden

17 mei 2015 om 18:10 door Eefje van Son
Man verbreekt religieuze regels om kind te redden
Foto: Twitter/AdityaRajKaul Inzet: Facebook

Een kippenvelmoment in de straten van Takanini, Nieuw Zeeland. Daar heeft de 22-jarige Harman Singh, een aanhanger van het Sikhisme, strikte religieuze regels verbroken om het leven van een 5-jarig jongetje te redden.

Het jongetje werd aangereden door een auto, vlak voor het huis van Harman Singh. Harman rende onmiddellijk naar buiten om te kijken wat er loos was: “Ik zag een kind op de grond liggen, terwijl een vrouw hem vasthield. Zijn hoofd bloedde, waardoor ik besloot om mijn tulband af te doen en deze onder zijn hoofd neer te leggen.”

Geen twijfel

Ondanks dat het in het Sikhisme strikt verboden is om je tulband af te doen, twijfelde Harman geen moment: “Ik dacht totaal niet na over de tulband, maar dacht alleen maar aan het feit dat het kind iets nodig had om het bloeden van zijn hoofd te stoppen”. Harman Singh bleef net zolang bij de jongen op de grond zitten, totdat eerst zijn moeder en later de ambulance arriveerden.

Het jongetje was samen met zijn zusje onderweg naar school, toen het ernstige ongeluk gebeurde. Het zag er in eerste instantie naar uit dat de jongen in levensgevaar was, maar gelukkig maakt de kleine vent het nu weer wat beter. Hij ligt in stabiele conditie in het ziekenhuis.

Heldendaad

In het Sikhisme mogen de aanhangers hun haar niet knippen. Om dit bij elkaar te houden dragen ze een tulband. Deze tulband gaat wel eens af, maar dit gebeurt enkel binnenshuis. Maar deze Sikh besloot zijn religie opzij te zetten en voor het leven van een andere te gaan. Een heldendaad die de hele wereld over gaat!

twitter: https://twitter.com/Preeti_singh12/status/599846286083297283

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!