'In 1991 vermist geraakte baby terecht'

16 mei 2015 om 15:34 door Jurgen van der Hoeven
'In 1991 vermist geraakte baby terecht'
Ben Needham in 1991. Foto: Facebook / Yorkshire Police

Een vrouw uit het Britse South Yorkshire heeft goede hoop dat haar zoon na 24 jaar vermist te zijn geweest, is gevonden. Vrijdag werd een emotionele oproep om informatie uitgezonden op de Griekse televisie. Nadien heeft zich een man gemeld, die stelt dat hij de vermiste Ben Needham is. Dat meldt The Daily Mail.

Vakantie op Kos

Ben verdween in juli 1991 toen hij met zijn moeder en grootouders op vakantie was op het Griekse eiland Kos. Het ventje was toen nog maar 21 maanden oud.

Vrijdag verschenen zijn moeder Kerry, grootmoeder Christine en zus Leighanna in een drie uur durende televisieshow op de Griekse televisie. “Maak alsjeblieft een eind aan het lijden van mijn familie. Ik weet dat hij ergens is. Bel alsjeblieft de politie en maak hier een eind aan”, zo zei de emotionele moeder. De televisieshow Light At The End Of The Tunnel is voor ongeveer 50% van de Griekse bevolking te zien en gaat over vermiste personen.

Na de uitzending meldde zich een man bij de politie die stelt dat hij flinke overeenkomsten vertoont met Ben. Agenten nemen nu contact met de man op en zullen DNA bij hem afnemen.

youtube: K2glxItQKFE

Hoop

De moeder van Ben heeft de zoektocht naar haar zoon nooit opgegeven. In 2012 werd er nog zoekwerk verricht in de buurt van de boerderij waar Ben vermist raakte, maar er werden geen sporen gevonden. Vorig jaar werd er nog DNA afgenomen bij een man uit Cyprus, maar de uitkomst was negatief.

Op de dag van de verdwijning, 24 juli 1991, werd Ben bij zijn grootouders achtergelaten in de plaats Iraklise, terwijl zijn moeder aan het werk ging in een lokaal hotel. Ben liep de woning in en uit, tot zijn opa en oma rond 14:30 uur beseften dat hij verdwenen was.

Hoe Ben er ongeveer uit zou kunnen hebben gezien toen hij 21 was. Foto: EPA.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!