Doden bij schietpartij op bijeenkomst VS met Wilders

4 mei 2015 om 07:48 door Dagblad Metro en ANP
Doden bij schietpartij op bijeenkomst VS met Wilders
Wilders tijdens zijn speech. Foto: ANP

Er is zondagavond (lokale tijd) geschoten bij een anti-islambijeenkomst in de stad Garland (Texas) waar Geert Wilders de hoofdspreker was. Dat melden Amerikaanse media. De PVV-leider was toen al weg, hij liet in een reactie op Twitter weten dat hij meteen na zijn toespraak de bijeenkomst had verlaten.

Lees ook: Tien jaar woede en aanslagen om Mohammedcartoons

Volgens de autoriteiten openden twee schutters vanuit een auto het vuur op een agent die voor het gebouw stond waar de bijeenkomst werd gehouden. De politie heeft de daders doodgeschoten. De agent raakte gewond, maar is buiten levensgevaar. De explosievenopruimingsdienst zoekt naar mogelijke explosieven in de auto en rondom de plek waar de streng beveiligde bijeenkomst werd gehouden.

twitter: https://twitter.com/geertwilderspvv/status/595028083708571649

Verontrust

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft contact gehad met Wilders. "Ik ben geschrokken en verontrust door het nieuws van de schietpartij'', liet Koenders weten in een reactie.

Lees ook: Geert Wilders spreekt leden Amerikaans Congres

Wilders toonde op Twitter een foto die pal voor het incident was genomen. Daarop poseert hij met een groep zwaarbewapende leden van een arrestatieteam. "Ik dank God dat de helden van het arrestatieteam het ergste hebben voorkomen'', schrijft hij erbij.

twitter: https://twitter.com/geertwilderspvv/status/595057786175655937

Expositie

Op de bijeenkomst in de voorstad van Dallas was een expositie met Mohammed-cartoons. Ook zou een prijs van 10.000 dollar worden uitgereikt aan de beste cartoon. De bijeenkomst werd georganiseerd door de anti-islamorganisatie American Freedom Defense Initiative.

"Dit is een aanslag op het vrije woord'', reageerde organisatrice Pamela Geller. Bezoekers zijn opgevangen in een nabij gelegen school.

Lees ook: Wilders houdt toespraak bij Pegida

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!