Relletje om verkiezingsflyer vol spellingsfouten

18 april 2015 om 11:45 door ANP en Metro
Relletje om verkiezingsflyer vol spellingsfouten

Een lerares uit het Britse Somerset kon het niet laten. Met een rode pen ging keek zij een verkiezingsflyer van de UKIP-partij na en vond legio fouten. Toen een foto van het gecorrigeerde A4'tje viral ging, beschuldigde UKIP volgens de Britse krant The Telegraph de Liberal Democrats ervan dat zij de flyer hadden gemaakt.

twitter: https://twitter.com/DailyMirror/status/589114112510136322

Amateuristisch

De flyer over gratis parkeren werd namens UKIP-raadsleden Sharon Snook en Derek Tanswell verspreid in het Britse stadje in de aanloop naar de verkiezingen in mei. De zoon van de lerares Engels maakte een foto van het verkiezingsmateriaal vol met spel-, stijl- en interpunctiefouten. Die foto werd warm onthaald op het internet.

Lees ook: Juf deelt hartverscheurende briefjes van leerlingen

Tanswell beweerde later dat de Liberal Democrats zijn e-mail hebben gehackt en op die manier het klungelig opgesteld pamflet hadden gemaakt. “Ze hebben mijn e-mail gehackt en ik heb de politie ingeschakeld'', zei hij. Tanswell zegt bovendien met de dood bedreigd te worden, sinds hij een maand geleden de Liberal Democrats verliet voor UKIP.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!