Bizar: metroreizigers in Hamburg stuiten op muur

30 april 2015 om 08:33 door Ruben Eg
Bizar: metroreizigers in Hamburg stuiten op muur
Foto: Bundespolizei

Uitstappen op metrolijn S11 in Hamburg bleek woensdagmiddag lastiger dan gedacht. Vandalen hadden in een coupé een muurtje gemetseld op de plaats waar normaal een schuifdeur hoort te staan. Pas om 15.10 uur ontdekte een machinist de bizarre grap.

Het muurtje was vermoedelijk in de metro gebouwd op de remise Barmbek. De bestuurder had bij vertrek niets in de gaten. Pas tussen de haltes Blankenese en Hamburg-Altona ontdekte hij dat er iets mis was in zijn voertuig.

Schade

De metro werd vervolgens op het station Sternschanze volledig ontruimd en terug naar de remise gestuurd. Het kostte maar liefst twaalf uur om het gemetselde muurtje af te breken. De vandalen hadden het zeer stevig met lijm aan het deurpaneel vastgeplakt. De schade aan de metro wordt geschat op zo’n 10.000 euro.

De politie van Hamburg zegt dat de actie op beelden van bewakingscamera’s in de metro is vastgelegd. Als de daders gepakt worden, kunnen ze vijf jaar cel krijgen.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen? Voeg ons mobiele nummer 06 213 253 17 toe aan je contacten. Stuur ons vervolgens via WhatsApp het bericht Nieuws aan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!