Baby loopt hoofdwond op bij keizersnede

21 februari 2015 om 11:57 door Alex Ringeling
Baby loopt hoofdwond op bij keizersnede

In Zuid-Afrika heeft een baby tijdens de geboorte een gapende hoofdwond opgelopen. Het kind kwam via een keizersnede ter wereld in het Rob Ferreira-ziekenhuis in Mbombela (voormalig Nelspruit genoemd), toen er door de artsen een fout gemaakt werd. "Je snijdt in het hoofdje," hoorde de verbijsterde vader één van de doktoren zeggen.

Snee

Het kleintje bleek inderdaad een grote snee in het hoofd te hebben. Deze werd in eerste instantie gedicht met vier hechtingen, maar later bleek dat de wond dieper was dan in eerste instantie werd gedacht. Daarom werden er nog vijf hechtingen aangebracht, schrijft The Citizen.

Lees ook: Tweeling twee maanden na elkaar geboren

Marteling

"De geboorte van je kind hoort een geweldige ervaring te zijn," zo zegt de vader. "Bij ons was het echter vreselijk. We wilden altijd al kinderen, maar we twijfelen nu wel of we nog een keer door deze marteling heen willen."

Een woordvoerder van de gezondheidsdienst meldt dat de baby inderdaad tijdens het ter wereld brengen werd geraakt met een scalpel. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijken voor het incident.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!