Australië verbiedt zonnebank

31 december 2014 om 13:29 door Astrid Ottens
Australië verbiedt zonnebank

In de winter even lekker een kleurtje krijgen onder de zonnebank: het is vanaf 1 januari verboden in Australië. De Australiërs willen daarmee de strijd aangaan tegen huidkanker. Dat is volgens de lokale Kankerraad hard nodig: het land kent een van de hoogste percentages huidkankerpatiënten wereldwijd.

Australië is, na Brazilië, het tweede land dat zonnen in de nepzon verbied. Het zonnebankverbod geldt echter niet voor het hele land, alleen in deelstaten Nieuw-Zuid-Wales, Victoria, Zuid-Australië, Tasmanië, Queensland en het Australisch Hoofdstedelijk Territorium mag men niet meer onder de zonnebank kruipen. West-Australië is ook van plan de zonnebanken te verbieden, maar wanneer dat gaat gebeuren, is onduidelijk.

Thuis zonnen mag

Inwoners van het land down under die zelf een zonnebank op zolder hebben staan, hoeven zich geen zorgen te maken over hun tan. Het verbod geldt namelijk alleen voor zonnebanken die worden verhuurd. Het is voor Australiërs dus niet verboden om zelf een zonnebank te hebben en te gebruiken, maar zonnebankcentra zijn verboden.

Lees ook: Slechte controles bij zonnestudio

De Australische Kankerraad omarmt het verbod. Volgens de organisatie sterven er elk jaar zeker 43 Australiërs aan huidkanker, zo meldt ABC News. Daarnaast krijgt tweederde van de inwoners ouder dan 70 jaar te maken met de ziekte. Zonnebanken spelen bij hierbij een grote rol. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!