Zoontje (7) Australische jihadist poseert in Syrië met afgehakt hoofd

11 augustus 2014 om 11:32 door Dagblad Metro
Zoontje (7) Australische jihadist poseert in Syrië met afgehakt hoofd

De Australische krant The Australian heeft een foto van een 7-jarige jongen poserend met het afgehakte hoofd van een Syrische soldaat, op de voorpagina geplaatst. Het gaat vermoedelijk om de zoon van Khaled Sharrouf, een Australische jihadist, die de foto zelf op Twitter plaatste. ''That's my boy!'', zette de vader bij de foto van zijn zoon.

Sharrouf zou Australië vorig jaar hebben verlaten en zijn vertrokken naar Syrië om daar deel te kunnen nemen aan de burgeroorlog. De man heeft zich aangesloten bij de Islamitische Staat (IS). Daarvoor heeft hij vier jaar vastgezeten voor terroristische activiteiten. Zo zou hij plannen hebben gemaakt bomaanslagen te plegen in Sydney en Melbourne.

Er zijn meer foto's van de man, vermoedelijk met zijn drie zoons. De jongens (vier, zes en zeven jaar oud) hebben net als hun vader een geweer in hun handen.

De Australische premier Abbott heeft in een reactie laten weten dat de foto laat zien wat voor gruwelijkheden er worden begaan in Syrië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d