'VS en Israël niet aan tafel met Hamas'

1 augustus 2014 om 03:25 door © 2014 ANP
'VS en Israël niet aan tafel met Hamas'

MIDDEN-OOSTEN

CAÏRO (ANP/RTR) - Delegaties uit Israël en de Verenigde staten praten tijdens de onderhandelingen in Caïro niet direct met Hamas. Dat zei een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag tegen persbureau Reuters.

Het doel van de gesprekken is het bereiken van een duurzaam bestand tussen Israël en Hamas. De Egyptische regering zou dienen als tussenpersoon.

De Palestijnse delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende groepen, waaronder Hamas, het gematigde Fatah en de Islamitische Jihad, meldden Palestijnse bronnen. President Mahmoud Abbas zou volgens de Amerikaanse functionaris niet naar Caïro afreizen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d