VIDEO: Britse toerist redt zeeschildpadden van zekere dood

26 augustus 2014 om 16:04 door Jurgen van der Hoeven
VIDEO: Britse toerist redt zeeschildpadden van zekere dood

Een man die op vakantie was op Little Corn Island, een eiland voor de kust van Nicaragua, heeft een geweldige daad verricht door twee zeeschildpadden van de dood te redden. De zogenoemde 'onechte karetschildpadden' (Caretta caretta), een bedreigde diersoort, lagen in de tuin van een bar met hun vinnen op hun rug gebonden. Dat heeft Daily Mail gemeld.

De schildpadden worden vaker gedood voor hun vlees en hun eieren en eenzelfde lot stond vermoedelijk ook deze dieren te wachten. De 44-jarige Brit Chris Skone-Roberts wilde dat voorkomen en wilde de naar lucht happende dieren redden. Hij begon water over de dieren te gooien zodat ze niet uit zouden drogen. Vervolgens nam hij contact op met de politie, die toestemming gaf de schildpadden weer in zee te zetten, ondanks dat een vrouw hem toeriep dat het haar schildpadden waren.

In samenwerking met de zeemilieuorganiatie Sea Sheherd werden de anderhalve meter lange dieren op karren geladen. ''We lieten ze op hun rug liggen zodat ze niet konden spartelen en ze hun vinnen niet zouden scheuren'', aldus Skone-Roberts. ''Nadat we de touwen lossneden gingen ze er heel snel vandoor. Dat was geweldig om te zien.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d