Overleg in luxekasteel moet Duitse tol redden

29 augustus 2014 om 22:18 door © 2014 ANP
Overleg in luxekasteel moet Duitse tol redden

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt (CSU), trakteert eurocommissaris Siim Kallas van Verkeer vrijdag en zaterdag op een verblijf in kasteel Elmau. De christendemocraat probeert bij die gelegenheid de EU-waakhond uit Estland over te halen geen bezwaar te maken tegen zijn plannen voor tolheffing op alle Duitse wegen.

Dit heeft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung vrijdagavond gemeld. Kasteel Elmau, op meer dan 1000 meter hoogte gelegen in de Beierse Alpen, is een 'Luxury Spa' en behoort tot het verbond The Leading Hotels of the World.

De tolplannen zijn mogelijk in strijd met EU-recht omdat daadwerkelijk alleen mensen moeten betalen die niet in Duitsland wonen. Duitse ingezetenen moeten weliswaar ook tol betalen, maar worden via een verlaging van de wegenbelasting gecompenseerd. Nederlandse ingezetenen die met de auto naar Duitsland willen, moeten vanaf 1 januari 2016 een jaarvignet ter waarde van zo'n 100 euro kopen, als het aan Dobrindt ligt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d