Indiase jongen geboren met enorme handen, doktoren staan voor raadsel

20 augustus 2014 om 11:11 door Jurgen van der Hoeven
Indiase jongen geboren met enorme handen, doktoren staan voor raadsel

De 8-jarige Indiase jongen Kaleem is geboren met een bijzondere en zeer vervelende lichamelijke aandoening. Het knaapje moet leven met opgewollen handen, die inmiddels liefst 30 centimer groot en 12 kilogram zwaar zijn. Voorlopig tasten Indiase doktoren in het duister hoe de handen van Kaleem zo opgezwollen kunnen zijn, zo meldt Daily Mail.

De moeder van Kaleem zag bij de geboorte al dat er iets niet klopte. De handen van Kaleem waren toen al twee keer groter dan bij andere pasgeborenen. De handen van het jongetje bleven groeien en opzwellen. Tot overmaat van ramp heeft de familie van Kaleem niet genoeg geld om genetisch onderzoek te financieren. Met 18 euro per maand is het inkomen van het gezin verre van riant te noemen. ''We hebben nog maar een doktersafspraak kunnen betalen, maar een oplossing is toen niet gevonden. Momenteel sparen we voor verder onderzoek, maar dat is heel lastig'', stelt de moeder.

De jongen probeert zo'n normaal mogelijk leven te leiden, maar dat gaat niet gemakkelijk. Zo is hij niet in staat zelf zijn kleren aan te trekken en kan hij ook niet zelf eten. Bovendien wordt Kaleem gepest om zijn aandoening. Op school is de jongen niet welkom. De familie hoopt daarom dat er snel geld is voor een gedegen onderzoek en een eventuele operatie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d