Foto's: Protest draait weer uit op rellen in Ferguson

19 augustus 2014 om 09:46 door Dagblad Metro

In Ferguson was het maandagavond (lokale tijd) opnieuw onrustig. Een vreedzame betoging draaide uit op onlusten toen een aantal demonstranten met flessen naar de politie gooide. Daarop heeft de politie traangas ingezet en zijn een aantal betogers gearresteerd.

Desondanks bleef het bij slechts een handjevol mensen dat uit was op rellen, zegt CNN. Het merendeel van de betogers liep rustig door de straten en riepen anderen op dat ook te doen. Zo schreeuwde een aantal ''niet vechten'' in megafoons.

Het is de hele week al bijzonder onrustig in Ferguson, een voorstad van St. Louise. Reden is dat een blanke agent een ongewapende zwarte jongen doodschoot. De gouverneur van de staat Missouri, waar Ferguson ligt, riep zelfs de noodtoestand uit en stelde een avondklok in. Die is sinds maandagmiddag opgeheven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d