Europese sancties tegen Rusland gaan in

1 augustus 2014 om 01:08 door © 2014 ANP
Europese sancties tegen Rusland gaan in

OEKRAÏNE-VLIEGTUIGCRASH

BRUSSEL (ANP) - Het Europese pakket economische sancties tegen Rusland gaat vrijdag in. Russische banken die voor 50 procent of meer in handen zijn van de staat, krijgen niet langer toegang tot de Europese kapitaalmarkt. Het wordt daardoor moeilijker voor Rusland om geld op te halen.

Dinsdag besloten de ambassadeurs van de 28 EU-landen om zware economische sancties in te stellen tegen Rusland wegens de Russische agressie en bemoeienis in buurland Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland De Krim.

Europa probeert al maanden Rusland onder druk te zetten, maar zware economische maatregelen nemen durfde Europa niet aan. De druppel die de emmer deed overlopen was het neerschieten van een passagierstoestel van Malaysia Airlines door vermoedelijk separatisten die steun krijgen uit Moskou.

Volgens kredietbeoordelaar Moody's hebben Russische bedrijven en banken voldoende financiële reserves om Europese en Amerikaanse sancties de komende tijd het hoofd te kunnen bieden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d