Antizionist Hajo Meyer overleden

24 augustus 2014 om 07:21 door © 2014 ANP
Antizionist Hajo Meyer overleden

RIJSWIJK (ANP) - Auschwitz-overlever en antizionist Hajo Meyer is op 90-jarige leeftijd overleden, zo bericht de NOS zondagochtend.

Meyer werd in 1924 in het Duitse Bielefeld geboren. Hij vluchtte uit nazi-Duitsland naar Nederland, dook in 1943 onder, maar werd gearresteerd en belandde in vernietigingskamp Auschwitz. Hij overleefde omdat hij werd tewerkgesteld bij het onderhoud van treinwagons.

In 2000 was hij een van de leidende figuren bij de oprichting van 'Een Ander Joods Geluid', een organisatie van Joden die kritisch staan tegenover Israël. In zijn boek 'Het einde van het Jodendom (2003) Daarin vergelijkt hij de nazi-politiek tegenover de Joden met het geweld van Israël in de richting van de Palestijnen. Later, na bezoek aan de bezette Palestijnse gebieden, concludeerde hij dat de Gazastrook 'een groot concentratiekamp' is.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d