VN-chef naar Israël en Westoever

22 juli 2014 om 10:21 door © 2014 ANP
VN-chef naar Israël en Westoever

CAIRO (ANP) - VN-chef Ban Ki-moon zal dinsdag Israël bezoeken voor overleg met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over het escalerende geweld in de Gazastrook.

Ban zal ook spreken met Palestijnse leiders op de Westelijke Jordaanoever. Maandag sprak de secretaris-generaal van de VN nog met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Caïro. Naar verluidt blijft Kerry tot woensdag in de Egyptische hoofdstad, om daar in opdracht van president Barack Obama de strijdende partijen Israël en de Palestijnse beweging Hamas tot een staakt-het-vuren te bewegen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d