VN beperken rantsoen voor Afrikaanse kinderen

1 juli 2014 om 17:05 door © 2014 ANP
VN beperken rantsoen voor Afrikaanse kinderen

GENÈVE (ANP) - De VN hebben uit geldgebrek de rantsoenen voor bijna 800.000 vluchtelingen in Afrika moeten beperken. Daardoor dreigt met name voor kinderen acute ondervoeding. Hierop hebben de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, António Guterres, en de directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP), Ertharin Cousin, dinsdag gewezen. Zij doen een dringend beroep op de VN-lidstaten om met spoed met 225 miljoen dollar over de brug te komen. Dan kunnen het WFP en de vluchtelingenorganisatie UNHCR tot december weer de gebruikelijke hoeveelheden eten uitreiken. Nu moeten met name ontheemden in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad en Zuid-Sudan het met minder eten doen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d