Verliezen aan Israëlische zijde lopen op

22 juli 2014 om 09:42 door © 2014 ANP
Verliezen aan Israëlische zijde lopen op

GAZA (ANP) - De militaire verliezen van Israël in het offensief tegen de Hamasbeweging op de Gazastrook lopen op. Maandag sneuvelden negen militairen, waarmee het dodental op 27 komt te liggen sinds het begin van de aanval vorige week. Volgens Israëlische media van dinsdag liggen 123 militairen in het ziekenhuis. Aan Israëlische zijde kwamen ook twee burgers om

Aan Palestijnse kant ligt het dodental van het grondoffensief en de daaraan voorafgaande luchtaanvallen op meer dan 500 en zijn er meer dan 3100 gewonden. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen. Andere bronnen spreken van bijna 600 doden en meer dan 3600 gewonden.

Israëliërs maakten maandagavond van de gelegenheid gebruik om hun steun te tonen aan de acties. Bij de begrafenis van de Amerikaans-Israëlische militair Sean Carmeli kamen 20.000 mensen bijeen. De in de Amerikaanse staat Texas geboren soldaat werd begraven op een militaire begraafplaats in de Israëlische kuststad Haifa. Supporters van de lokale voetbalclub Maccabi Haifa waren massaal op de plechtigheid afgekomen. De club had de aanhang opgeroepen om te komen. Carmeli was fan en woonde in de stad. Zijn familie woont in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d