Speciaal Brits onderzoek dood spion Rusland

22 juli 2014 om 11:45 door © 2014 ANP
Speciaal Brits onderzoek dood spion Rusland

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië stelt een speciaal onderzoek in naar de dood van de voormalige Russische geheim agent Aleksander Litvinenko. Litvinenko overleed in 2006 in een ziekenhuis in Londen op 43-jarige leeftijd. Hij was vergiftigd met een zeldzame radioactieve stof.

De Britse minister van van Binnenlandse Zaken, Theresa May, heeft dinsdag bekendgemaakt dat er alsnog een onderzoek komt naar zijn dood en een eventuele rol van de Russische staat in deze zaak. Nabestaanden hebben gezegd dat het Kremlin de ex-agent heeft vermoord.

Vorig jaar zag Londen van een speciaal onderzoek af om geen problemen te veroorzaken met het Kremlin dat elke betrokkenheid tegensprak.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d