NAVO: Russen hebben veel troepen bij Oekraïne

14 juli 2014 om 16:43 door © 2014 ANP
NAVO: Russen hebben veel troepen bij Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Rusland heeft alweer 10.000 tot 12.000 miltairen langs de grens met Oekraïne samengetrokken. Dat schatte de NAVO maandag. De schatting komt ten tijde van oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Veel strijd wordt geleverd vrijwel aan de grens van de twee landen ten zuidoosten van de Oekraïense stad Loehansk.

Eerder dit jaar trok Rusland ongeveer 40.000 man terug van de grens. Half juni zouden er nog maar 1000 man gelegerd zijn.

Oekraïne beschuldigt Rusland van betrokkenheid bij de strijd van separatisten. Rusland overweegt volgens het persbureau RIA Novosti ,,chirurgische tegenaanvallen'' op Oekraïens grondgebied, omdat daarvandaan op Rusland wordt geschoten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d