Hof schrapt verbod leiders partij Mubarak

14 juli 2014 om 16:44 door © 2014 ANP
Hof schrapt verbod leiders partij Mubarak

CAÏRO (ANP) - Leiders van de partij van oud-president Hosni Mubarak mogen zich weer kandidaat stellen bij presidents- en parlementsverkiezingen in Egypte. Een hof van beroep haalde maandag een streep door het verbod dat een rechtbank leiders van de intussen ontbonden Nationaal-Democratische Partij (NDP) had opgelegd. Dat meldden Egyptische media maandag.

Het is de bedoeling dat binnen enkele maanden parlementsverkiezingen worden gehouden. Mubarak was president van eind 1981 tot februari 2011. Hij trad af na een opstand tegen zijn autoritaire bewind. Zijn partij werd 2 maanden na zijn val ontbonden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d