Groen licht voor optakelen Costa Concordia

12 juli 2014 om 22:33 door © 2014 ANP
Groen licht voor optakelen Costa Concordia

ROME (ANP) - De Italiaanse autoriteiten hebben het groene licht gegeven voor het omhoog halen van de Costa Concordia. De verantwoordelijke overheidsdienst liet zaterdag weten dat de juiste documentatie is ingediend om de megaoperatie te kunnen starten.

Het gezonken cruiseschip moet later deze maand naar Genua worden versleept om ontmanteld te worden. De bergers beginnen waarschijnlijk maandag met het optakelen van het schip, dat meer dan twee keer zo groot is als de Titanic. Die operatie duurt vermoedelijk ongeveer 1 week. Voorwaarde is wel dat het weer kalm blijft.

De Costa Concordia verging in 2012 voor de kust van het Toscaanse Isola del Giglio. Zo'n 32 mensen kwamen daardoor om het leven. De kapitein van het vaartuig, Francesco Schettino, staat terecht voor zijn rol in het scheepsdrama.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d