Berlijn: Europese maatregelen tegen Rusland

22 juli 2014 om 10:29 door © 2014 ANP
Berlijn: Europese maatregelen tegen Rusland

BRUSSEL (ANP) - Europa komt met strengere maatregelen tegen Rusland omdat Moskou zich in de Oekraïense crisis niet aan de afspraken heeft gehouden. Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdag in Brussel voorafgaand aan overleg met zijn Europese collega's.

Rusland heeft zich ,,niet in voldoende mate gehouden aan zijn beloften'', zei de Duitser. De Europese Unie is bereid met alle diplomatieke middelen naar een oplossing te zoeken ,, maar het is ook nodig om deze bereidheid te laten vergezellen door hogere druk, en dat betekent ook scherpere maatregelen nemen''.

Rusland heeft vooral zijn grenzen niet gesloten voor strijders en wapens. ,,Daar moeten we vandaag onze conclusies uit trekken.'' Wel verwelkomde Steinmeier het feit dat Rusland in de VN-Veiligheidsraad voor de resolutie met betrekking tot de vliegramp heeft gestemd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d