'Aanslag op gehele luchttransportsysteem'

22 juli 2014 om 10:56 door © 2014 ANP
'Aanslag op gehele luchttransportsysteem'

GENÈVE (ANP) - Vlucht MH17 van Malaysia Airlines was een duidelijk geïdentificeerd burgertoestel. Het neerschieten daarvan is een ,,afschuwelijke misdaad'' en tart alle internationale wetten en conventies. Dat heeft topman Tony Tyler van de internationale luchtvaartorganisatie IATA dinsdag gezegd in een officiële verklaring over de ramp.

De tragedie waarbij bijna 300 burgers het leven verloren, is volgens Tyler bovendien een aanval op het gehele luchttransportsysteem, dat hij ,,een instrument van vrede'' noemde. Hij hekelde ook de tegenwerking die bergers en onderzoekers in Oost-Oekraïne hebben ondervonden. Hij sprak van ,,een gewelddaad tegen het menselijk fatsoen''.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d