VS zetten druk op atoomoverleg Iran

7 juni 2014 om 15:27 door © 2014 ANP
VS zetten druk op atoomoverleg Iran

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten voeren de druk op Iran op om verder te gaan met onderhandelingen over het Iraanse atoomprogramma. Daar is een ,,zeer actieve'' en ,,zeer agressieve'' diplomatiek voor nodig, aldus een Amerikaanse functionaris zaterdag.

Diplomaten van de VS en Iran houden maandag en dinsdag in het Zwitserse Genève vooroverleg over het verdere verloop van de onderhandelingen. De Amerikaanse onderminister Bill Burns van Buitenlandse Zaken zal de gesprekken leiden.

Iran en zes wereldmachten onderhandelen sinds oktober vorig jaar over het Iraanse atoomprogramma. Die onderhandelingen, onder leiding van EU-buitenlandchef Catherine Ashton, verlopen echter stroef. De VS willen met de voorgesprekken druk op de ketel zetten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d