Kandidaat presidentsverkiezingen Israël weg

7 juni 2014 om 16:50 door © 2014 ANP
Kandidaat presidentsverkiezingen Israël weg

JERUZALEM (ANP) - De sociaaldemocraat Benjamin Ben-Eliezer is geen kandidaat meer voor het presidentschap in Israël. De 78-jarige oud-minister van Volkshuisvesting en Defensie trok zich volgens de krant The Jerusalem Post zaterdag terug, nadat de politie hem een dag eerder had verhoord over beschuldigingen dat hij als parlementslid illegaal geld heeft aangenomen.

Het parlement kiest dinsdag een nieuwe president als opvolger van de 90-jarige Shimon Peres. Ben Eliezer gold als een van de belangrijkste kandidaten. Van de vijf overgebleven personen die naar het presidentschap dingen, lijkt oud-parlementsvoorzitter Reuven Rivlin (74) de meeste kans te maken. Hij is lid van Likud, de partij van premier Benjamin Netanyahu.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d