Gevechten in Irak duren voort

17 juni 2014 om 10:53 door © 2014 ANP
Gevechten in Irak duren voort

BAGDAD (ANP) - De gevechten tussen jihadisten en Koerdische en Iraakse militairen in Irak duren dinsdag voort. Volgens media in het land hebben de Iraakse veiligheidsdiensten een aanval verhinderd van de radicale soennitische groepering ISIS op een sjiitisch heiligdom in de provincie Kirkuk.

In de nabijgelegen provincie Diyala zouden bij gevechten zeker 19 jihadisten zijn omgekomen. De extremistische ISIS-strijders zouden delen van de plaats Baquba hebben ingenomen, op zo'n 60 kilometer van de hoofdstad Bagdad.

ISIS heeft in een week tijd meerdere plaatsen ingenomen, waaronder de grote noordelijke stad Mosul. Het Iraakse leger trok zich aanvankelijk steeds terug, maar lijkt de laatste dagen meer tegenstand te bieden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d