Boskalis adviseert Zuid-Korea over rampschip

22 april 2014 om 16:15 door © 2014 ANP
Boskalis adviseert Zuid-Korea over rampschip

ROTTERDAM (ANP) - Een bergingsinspecteur van het bedrijf SMIT Salvage, een dochter van Boskalis, is naar Zuid-Korea vertrokken om de autoriteiten te adviseren over de berging van het rampschip Sewol. Een woordvoerder van Boskalis liet weten dat de bergingsinspecteur woensdag een eerste gesprek heeft met de Zuid-Koreaanse regering.

,,De Zuid-Koreaanse regering heeft ons gevraagd mee te denken over de berging'', aldus de woordvoerder. ,,Op dit moment is nog niet gesproken over het sturen van nog meer mensen en materieel. Het kan nog wel enkele weken duren voordat daarover duidelijkheid is. De eerste prioriteit ligt uiteraard bij het zoeken naar vermisten, en mogelijk overlevenden. Wij zijn daarbij niet betrokken.''

De Sewol zonk een week geleden. Ruim 100 opvarenden zijn omgekomen. Er worden nog circa 200 mensen vermist.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d