Poetin belt met Obama

2 maart 2014 om 08:15 door © 2014 ANP
Poetin belt met Obama

MOSKOU (ANP) - De Russische president Poetin heeft zaterdag anderhalf uur met zijn Amerikaanse ambtgenoot Obama gebeld. Dit heeft het Russische persbureau Ria zaterdag gemeld. Poetin heeft tegen Obama gezegd dat Rusland zich het recht voorbehoudt zijn belangen en die van Russischtaligen te beschermen, als het tot geweld komt in Oost-Oekraïne of op de Krim.

Poetin benadrukte volgens het Kremlin bovendien dat het ,,provocerende, criminele gedrag van ultranationalisten wordt aangemoedigd door de autoriteiten in Oekraïne en dat het leven van de Russen in Oekraïne wordt bedreigd".

Naast Obama belde de Russische president zaterdag ook met zijn Franse ambtgenoot François Hollande. Ook tijdens dat gesprek onderstreepte hij de reële bedreiging voor de Russen.

Obama, die eveneens sprak met Hollande, nam ook contact op met de Canadese premier Stephen Harper. De VS, Frankrijk en Canada zijn zeer bezorgd over het mogelijke Russisch militair ingrijpen in Oost-Oekraïne en de Krim. De landen gaan nauw samenwerken om de situatie in Oekraïne in de hand te houden, aldus het Witte Huis.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d