Doden bij carnavalsparade Bolivia

2 maart 2014 om 07:40 door © 2014 ANP
Doden bij carnavalsparade Bolivia

ORURO (ANP/EFE) - Wat een feestelijk begin had moeten worden van het carnaval in de Boliviaanse stad Oruro, is uitgelopen op een tragedie. Tijdens de opening zijn vier doden gevallen nadat een loopbrug instortte. Ook raakten tientallen mensen gewond.

Het ongeluk gebeurde tijdens de parade van het grootste jaarlijks culturele evenement in Bolivia. De metalen loopbrug kon het gewicht van de vele toeschouwers niet aan en brak. Op dat moment liep net een groep carnavalsmuzikanten onder de brug door. Drie van de vier doden zijn muzikanten. De vierde dode was een toeschouwer van de optocht.

Het carnaval in Oruro is elk jaar een groot spektakel en trekt tienduizenden mensen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d