Ministerie: 77 doden in Oekraïne

21 februari 2014 om 07:50 door © 2014 ANP
Ministerie: 77 doden in Oekraïne

KIEV (ANP/DPA) - Het geweld in Oekraïne heeft sinds dinsdag aan zeker 77 mensen het leven gekost. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid in Kiev vrijdag meegedeeld. Honderden mensen zijn bij de gevechten tussen demonstranten en de politie in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein in de hoofdstad Kiev gewond geraakt.

Het ministerie meldde donderdagmiddag dat zeker 64 mensen waren omgekomen. Andere schattingen liggen hoger. Zo zei het hoofd van de medische hulp van de demonstranten tegen de regering donderdag dat alleen al die dag ongeveer 100 mensen waren omgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d