Biden steunt Iraakse strijd tegen al-Qaeda

7 januari 2014 om 05:15 door © 2014 ANP
Biden steunt Iraakse strijd tegen al-Qaeda

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft maandag (plaatselijke tijd) in een telefoongesprek met de Iraakse premier Nuri al-Maliki zijn steun uitgesproken voor de strijd van Irak tegen strijders van al-Qaeda. Ook zullen de VS wapenleveranties aan Irak versnellen om het land te helpen in de strijd tegen de oprukkende moslimextremisten van de terreurgroep Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL).

Deze aan al-Qaeda gelieerde groepering heeft delen van Ramadi en Falluja in handen. ISIL heeft de afgelopen tijd in Syrië en Irak terrein veroverd met het doel een grensoverschrijdende staat te stichten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d