Paus is Time's persoon van het jaar

11 december 2013 om 14:20 door © 2013 ANP
Paus is Time's persoon van het jaar

NEW YORK (ANP) - Paus Franciscus is de persoon van het jaar volgens het Amerikaanse weekblad Time. Met zijn focus op medeleven is de leider van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe stem voor het geweten geworden, meldde Time woensdag. De man of vrouw van het jaar moet een buitengewoon grote invloed op het nieuws hebben gehad.

De paus nam de naam aan van een bescheiden heilige en is de eerste paus die niet uit Europa komt in 1200 jaar. Time ziet in Franciscus een man die kracht heeft de wereld te veranderen.

Time kiest sinds 1927 de persoon van het jaar. Vorig jaar was het de Amerikaanse president Barack Obama die met de titel persoon van het jaar op de voorpagina kwam. De keuze heeft in beginsel niets te maken met de positieve of negatieve invloed van de persoon, maar bijna altijd krijgt een man of vrouw van goede wil deze eer. Maar in de jaren 30 en 40 zijn ook Adolf Hitler en Jozef Stalin persoon van het jaar geweest, Stalin zelfs twee keer.

Paus Franciscus was ook al de meest besproken persoon van het jaar op Facebook, zo maakte het sociale netwerk eerder deze week bekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d