Foto's: gigantische ravage na zware kettingbotsing in België

3 december 2013 om 12:02 door D. van Aken

Update 15.01 uur: In totaal zijn er 67 gewonden gevallen bij de drie kettingbotsingen in België. 54 lichtgewonden. 5 mensen zijn nog in levensgevaar. Er viel 1 dodelijke slachtoffer. In totaal waren er 132 voertuigen betrokken bij de ongevallen.

Eerste bericht: Bij het Belgische Zonnebeke-Beselare zijn tientallen auto's in de mist op elkaar gebotst. De A19 is in beide richting versperd door kettingbotsingen. Bij de ongevallen waren volgens eerste schattingen veertig tot vijftig voertuigen betrokken. Er vielen een doden en tientallen anderen raakten gewond

Langs de snelweg is een veldhospitaal opgebouwd en het Rode Kruis roept Belgen op om bloed te geven. De ravage is enorm en strekt zich uit over ongeveer een kilometer.

De zwaarste kettingbotsing gebeurde omstreeks 9.30 uur in de richting van Kortrijk. Op het moment van het ongeval was er spraken van dichte mist.

Volgens Omroep Brabant is een vrachtwagenchauffeur van het Nederlandse transportbedrijf Darvi uit Bergen op Zoom betrokken geraakt bij de botsing. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Tal van mensen zitten nog gekneld in hun voertuig en het dodental kan nog oplopen.

BEKIJK HIER EEN FILMPJE VAN DE RAVAGE GEMAAKT DOOR EEN OOGGETUIGE

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d