Bordelen weer toegestaan in Canada

20 december 2013 om 16:15 door © 2013 ANP
Bordelen weer toegestaan in Canada

OTTAWA (ANP) - Het hooggerechtshof van Canada heeft vrijdag unaniem alle beperkende regelgeving voor prostitutie opgeheven, zoals het bordeelverbod en het verbod op straatprostitutie. De zaak was in 2009 aangespannen door drie sekswerkers. Zij zeggen dat de verboden het voor hen moeilijker maken de eigen bescherming tijdens het werk te organiseren. Volgens de hoogste rechters van het Noord-Amerikaanse land schendt de bestaande regelgeving het grondwettelijke recht op veiligheid van de prostituees.

Het vonnis wordt over een jaar van kracht om het parlement de gelegenheid te geven desgewenst met nieuwe regelgeving te komen. Prostitutie is in principe toegestaan in Canada, maar veel eraan gerelateerde acitviteiten zijn illegaal.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d