Kerry benadrukt belang van Saudi-Arabië

4 november 2013 om 11:50 door © 2013 ANP
Kerry benadrukt belang van Saudi-Arabië

RIYAD (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft maandag nog eens benadrukt hoe belangrijk de samenwerking met Saudi-Arabië voor hem is. Kerry is in het land om diplomatieke plooien glad te strijken en de problemen van de regio te bespreken.

De Amerikaanse minister spreekt eerst met zijn ambtgenoot prins Saud al-Faisal en daarna met koning Abdullah. Hij hoopt de spanningen tussen de VS en Saudi-Arabië te verminderen. De Saudi's zijn ontevreden omdat de VS volgens hen passief toekijken bij de burgeroorlog in Syrië. Ook vinden ze het kwalijk dat de Amerikanen Israël niet aanpakken, terwijl dat land nederzettingen blijft uitbreiden in Palestijns gebied.

Voorafgaand aan zijn gesprekken zei Kerry dat Saudi-Arabië wat hem betreft ,,de belangrijkste speler in de Arabische wereld'' is.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d