Iran herdenkt bezetting Amerikaanse ambassade

4 november 2013 om 12:30 door © 2013 ANP
Iran herdenkt bezetting Amerikaanse ambassade

TEHERAN (ANP) - Iraanse demonstranten hebben maandag herdacht dat in 1979 de Amerikaanse ambassade werd bezet, ondanks pogingen van de gematigde president Hassan Rohani om toenadering te zoeken tot de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap.

Een grote menigte verzamelde zich in de Iraanse hoofdstad Teheran rond het ambassadegebouw, dat 'het spionnennest' wordt genoemd, en riepen 'Dood aan Amerika!'. De voormalige president Akbar Hashemi Rafsanjani pleitte onlangs nog voor de afschaffing van die leus, die vrijwel dagelijks wordt gebezigd in scholen en bij demonstraties.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d