Hoge beloning voor tips over aanslag Benghazi

15 november 2013 om 22:10 door © 2013 ANP
Hoge beloning voor tips over aanslag Benghazi

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben een beloning van 10 miljoen dollar (ruim 7,4 miljoen euro) uitgeloofd voor tips die leiden naar de daders van de aanval op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi in september vorig jaar. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat vrijdag bekendgemaakt, meldde CNN.

Door de aanval op het consulaat kwamen de Amerikaanse ambassadeur in Libië Christopher Stevens en drie andere Amerikanen om het leven. Aangenomen wordt dat de radicaalislamistische militie Ansar al-Sharia achter de aanslag zit. Die beweging heeft dat ontkend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d