Greenpeace kan borg op 'ieder moment' betalen

19 november 2013 om 09:20 door © 2013 ANP
Greenpeace kan borg op 'ieder moment' betalen

SINT-PETERSBURG (ANP) - Greenpeace heeft het geld voor de borg van drie Russische opvarenden van de Arctic Sunrise bij elkaar en kan deze op ,,ieder gewenst moment'' betalen. Dat heeft een woordvoerder van de milieuorganisatie dinsdag gezegd tegen het Russische persbureau RIA Novosti.

De drie Russen, onder wie een arts en een fotograaf, kregen maandag te horen dat ze op borgtocht de gevangenis mogen verlaten. De borg bedraagt per persoon omgerekend ruim 45.000 euro.

Van het Australische bemanningslid Colin Russell werd het voorarrest door een rechtbank in Sint-Petersburg juist verlengd, tot 24 februari. In totaal werden 30 opvarenden van de onder Nederlandse vlag varende Arctic Sunrise op 18 september gearresteerd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d