China: kritiek VS en Japan ongefundeerd

25 november 2013 om 03:30 door © 2013 ANP
China: kritiek VS en Japan ongefundeerd

PEKING (ANP) - Het Chinese ministerie van Defensie heeft maandag formeel bezwaar ingediend bij de Amerikaanse en Japanse ambassade in China, nadat beide landen hun zorgen hadden geuit over de luchtverdedigingszone die China heeft ingesteld boven betwiste eilandjes in de Oost-Chinese Zee.

Vliegtuigen moeten zich volgens nieuwe regels in de luchtverdedigingszone identificeren. Als ze de Chinese instructies niet opvolgen, krijgen ze te maken met ,,defensieve noodmaatregelen'' door het Chinese leger.

Volgens het ministerie is de kritiek van de VS en Japan ,,ongefundeerd en onverantwoordelijk''. Ook riep China de VS op om geen partij te kiezen voor Japan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d