Snowden nam geen documenten mee naar Rusland

18 oktober 2013 om 04:30 door © 2013 ANP
Snowden nam geen documenten mee naar Rusland

MOSKOU (ANP) - De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft geen geheime documenten meegenomen naar Rusland. Dat meldde The New York Times donderdag (lokale tijd).

Snowden zei tegen de krant dat hij alle documenten aan journalisten heeft gegeven in Hongkong, nog voordat hij naar Moskou vloog. Hij gaf aan geen kopieën voor zichzelf achter te hebben gehouden om mee te nemen naar Rusland, omdat dat ,,het algemeen belang niet zou dienen."

De voortvluchtige ex-medewerker van een Amerikaanse inlichtingendienst, Edward Snowden, is naar Rusland gevlucht en wordt in de VS gezocht wegens het lekken van geheimen van de dienst NSA (National Security Agency).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d