Rusland boos op VS om criminaliseren zanger

31 oktober 2013 om 23:20 door © 2013 ANP
Rusland boos op VS om criminaliseren zanger

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland noemt het onacceptabel dat de Verenigde Staten de populaire Russische zanger Grigory Lepsveridze op een zwarte lijst hebben geplaatst. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag om opheldering gevraagd.

Lepsveridze zou banden hebben met de Brother's Circle, een geheimzinnig misdaadsyndicaat. Daarom heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën hem op de zwarte lijst gezet, wat onder meer inhoudt dat Amerikanen geen zaken met hem mogen doen en zijn eventuele tegoeden in de VS bevroren worden.

Lepsveridze (51) noemt de beschuldiging gestoord, maar hij maakt zich niet druk. ,,Ik begrijp het niet, waar dreigen ze nou precies mee? Als ze mij het land niet in laten, ach, Amerika is een groot land, maar ik zal het wel overleven.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d