Paus roept Italianen op tot eenheid

4 oktober 2013 om 13:05 door © 2013 ANP
Paus roept Italianen op tot eenheid

ASSISI (ANP) - Paus Franciscus heeft vrijdag in de Italiaanse stad Assisi de Italianen opgeroepen samen te werken voor het algemeen welzijn en meer te letten op wat hen verenigt dan op wat hen verdeelt. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Assisi is de stad van St. Franciscus, de patroonheilige van Italië en de heilige naar wie de paus zich heeft genoemd.

In een mis op het plein voor de benedenkerk van de St. Franciscusbasiliek riep Franciscus de mensen op elkaar in hun waarde te laten. ,,Laat de gewapende conflicten ophouden die de aarde met bloed doordrenken, laat de wapens zwijgen en laat overal de haat wijken voor de liefde, de belediging voor de vergeving en de tweedracht voor de eenheid'', riep Franciscus uit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d